Vedno varni na cesti

Preverite pnevmatike

Prva in najpomembnejša stvar so zagotovo izbira ustreznih pnevmatik. Za katere je zelo pomembno, ne samo, da so izbrane letnemu času primerno (pozimi -zimske pnevmatike, poleti-letne pnevmatike), temveč je pomembna tudi debelina profila. Izrabljene pnevmatike imajo veliko slabše vozne lastnosti in slabši oprijem na cestišču. Pozorni bodite na starost pnevmatik, saj z leti gumena zmes izgublja svoje lastnosti. Dobro je tudi redno preverjati tlak v pnevmatikah (vrednosti so navedene na stebričku voznikovih vrat) ali v priloženi knjigi navodil proizvajalca vozila. 
 

Vetrobransko steklo

Predvsem v jesenskem času ter pred začetkom zime je priporočljivo preveriti brisalce za vetrobransko steklo. Zaradi tanke in občutljive gumice, ki mora biti prožna, da delo opravi brezhibno, je življenjska doba kratka. Zato je priporočljivo le te zamenjati 1x – 2 x letno. Napolnite posodo s tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla.

Pazite predvsem na temperaturo, do katere je tekočina "uporabna" (zimska - vsaj do minus 20 stopinj Celzija) in preverite, ali šobe morda niso zamašene.

Preverite luči na vozilu

Pozimi so dnevi krajši zato je brezhibno delovanje svetlobnih teles še bolj pomembno kot v preostalih delih leta. V tem času boste morda tudi potrebovali meglenke. Preveriti luči in zamenjajte morebitne pregorele žarnice. Na koncu preglejte še stekla luči, ki morajo biti čista in brez razpok.

Akumulator in gorivo

Pred nastopom nizkih temperatur je pametno preveriti vzdržljivost akumulatorja. Morda je bolje, da se oglasite v bližnji mehanični delavnici kjer naj preverijo, kakšno moč ima akumulator. V kolikor je njegova napetost slaba, ga je boljše zamenjati z novim.

Zaradi nepredvidenih situacij na cesti, morebitnih zastojev, poskrbite, da boste imeli vedno dovolj zaloge goriva.

S tem boste poskrbeli, da boste bolj suvereni in prepričani o lastni varnosti na cesti, saj boste vedeli, da je vaše vozilo brezhibno pripravljeno na udeležbo v prometu, posledično pa se boste varneje počutili tudi sami.

Potrebujete več informacij?

Pokličite nas na 041 653 704 ali pošljite POVPRAŠEVANJE ...

Odpiralni čas

Ponedeljek - petek:  08.30 - 13.00
                                        14.30 - 17.00
Sobota:                         08.30 - 12.00
Nedelje in prazniki:   zaprto

 

Prodaja vozil

Tomaž Sluga, prokurist